Arbëri

IKD-ja i kërkon Avokatit të Popullit që ta dërgojë në Kushtetuese Ligjin për Pagat

 

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) ka deponuar tek Avokati i Popullit kërkesën për fillimin e hetimeve për shkelje të të drejtave të njeriut dhe inicim në Gjykatën Kushtetuese të Ligjit NR. 08/L-196 për Pagat.

IKD-ja ka bërë të ditur të premten se ka kërkuar nga Institucioni i Avokatit të Popullit që sipas kompetencave të tij kushtetuese dhe ligjore, ta procedojë Ligjin për Pagat në Sektorin Publik për vlerësim të kushtetutshmërisë në Gjykatën Kushtetuese.