Arbëri

Tensionet në veri mbulojnë ballinat ndërkombëtare

 

Tensionet në veri të Kosovës kanë zënë vend në ballinat e mediave të mëdha botërore. Derisa barrikadat e vjetra vazhdojnë të qëndrojnë tash e 18 ditë në pjesë të ndryshme, mëngjesin e së martës janë vendosur edhe dy të reja, duke çuar në 13 numrin e barrikadave të vendosura.

Mediat si Reuters, Independent, BBC, Deutsche Welle, AP, Al jazeeraVoice of AmericaPolitico, Washington Post, Le mondFrance24 po raportojnë lidhur me situatën pas vendosjes së barrikadave dhe raportimet “për vendosjen në gatishmëri të lartë të ushtrisë serbe derisa tensionet në Kosovë po rriten”.