Arbëri

Gjermania zoton 37 milionë euro për punësim e zhvillim ekonomik në Kosovë

 

Me përfundimin e negociatave ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe Qeverisë së Gjermanisë për bashkëpunim zhvillimor, pala gjermane është zotuar që do ta vazhdojë mbështetjen financiare ndaj Kosovës, në vlerë prej 37 milionë eurosh për periudhën 2022-2023.

Sipas njoftimit që Ministria e Financave e ka bërë të mërkurën, marrëveshja e bashkëpunimit gjermano-kosovar synon nxitjen e aftësimit profesional dhe arsimor, si dhe krijimin e vendeve të reja të punës, si bazë për zhvillimin ekonomik të Kosovës.