Arbëri

Haxhiu bën thirrje për raportim të hershëm të dhunës në familje

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Raportimin e rasteve të dhunës në familje e kanë kërkuar të shtunën ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, dhe kryetari i Komunës së Podujevës, Shpejtim Bulliqi. Në kuadër të 16-ditëve të aktivizmit kundër dhunës në familje, Haxhiu ka fajësuar organet e drejtësisë se nuk po veprojnë me kohë për t’i parandaluar rastet me fatalitet, duke përmendur atë të 35-vjeçares së vrarë të mërkurën. Haxhiu ka bërë të ditur se me reformat që janë duke u bërë në drejtësi, do të penalizohet secili që nuk e kryen punët për çka është përgjegjës

Raportimin e rasteve të dhunës në familje e ka kërkuar të shtunën nga gratë e Komunës së Podujevës, ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu.

Në takimin me gra e vajza të kësaj komune, në kuadër të fushatës “16-ditët e aktivizmit kundër dhunës në familje”, Haxhiu është zotuar se nëpërmjet reformës në drejtësi po e synon kthimin e besimit të qytetarëve në këto institucione.