Arbëri

Varg dështimesh të shtetit në rastin e shtatzënës së vrarë

 

Një varg dështimesh ka sistemi i hetuesisë, drejtësisë dhe institucionet qeveritare në trajtimin e rasteve të dhunës në familje, e me theks të veçantë të vrasjes së H.M., si dhe foshnjës së saj në bark. Prokuroria e Gjykata kanë dhënë sqarime kontradiktore. E nga Policia e Kosovës nuk ka folur askush. I dyshuari për vrasjen ishte denoncuar në hetuesi, por askush nuk bëri kërkesë që ai të dërgohej në paraburgim

Një ditë pas vrasjes së 35-vjeçares H.M. e foshnjës së saj në bark nga bashkëshorti si i dyshuar, Policia e Kosovës u pozicionua te shtëpia ku ajo jetonte me disa familjarë, për t’u ofruar siguri atyre.

Policia e Kosovës ishte në dijeni për kërcënimet që i dyshuari për vrasjen e dyfishtë, S.H. ia kishte bërë motrës së viktimës.