Arbëri

Gazetari gjerman tregon arsyen pse hoqi një pjesë të intervistës me kryeministrin Kurti

 

Gazetari i gazetës gjermane “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, Michael Martens, ka treguar pse ka hequr nga intervista që ka bërë me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, një pjesë ku Kurti thoshte se ambasadori amerikan Jeffrey Hovenier e kishte paralajmëruar për gjendjen e sigurisë në veri.

“Kurti tha se ishte dakord për një kompromis në ‘krizën e targave’, pasi ishte paralajmëruar nga ambasadori amerikan në Prishtinë se situata në veri të Kosovës ‘mund të përkeqësohet rëndë dhe në mënyrë të pakthyeshme’. Ambasadori amerikan ‘kishte më shumë informacion se unë’ për situatën në veri, theksoi z. Kurti, duke përmendur ‘shqetësimet e sigurisë’, pa hyrë në detaje”, ka bërë të ditur Michael Martens, gazetar i “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.