Arbëri

​E mbijetuara e dhunës seksuale lëshon sallën gjatë fjalimit të Daçiqit

 

Prezenca e Ivica Daçiqit ka bërë që e mbijetuara e dhunës seksuale nga Kosova ta lëshojë sallën ku po diskutohej për parandalimin e dhunës seksuale. Në Konferencën Ndërkombëtare Ministrore për Parandalimin e Dhunës Seksuale në Luftë, ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë nuk mbajti përgjegjësi për krimet që Serbia i ka kryer në Kosovë. Shyrete Tahiri Sulimani deklaroi për KosovaPress se nuk arriti gjatë ditës së djeshme të dëgjojë fjalimin e Daçiqit, meqë nuk po ndihej mirë.

Ajo dje dhe sot po merr pjesë në këtë konferencë të organizuar në Londër, e ftuar si e mbijetuar e dhunës seksuale e luftës së fundit në Kosovë.