Arbëri

Përplasja Qeveri-gjyqësor shtyn provimin e jurisprudencës

 

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka fajësuar udhëheqësit në sistemin e drejtësisë për shtyrjen e provimit të jurisprudencës, që ishte i planifikuar të mbahet të shtunën dhe të dielën. Në Këshillin Gjyqësor kanë konfirmuar se shtyrja e provimit është e ndërlidhur me mospajtimet në raport me Qeverinë, shkaku i vendimit të saj për uljen e pagave të prokurorëve e gjyqtarëve

Kandidatë të kualifikuar për t’iu nënshtruar testimit të domosdoshëm për t’u bërë avokatë, prokurorë e gjyqtarë, nuk do të mund ta mbajnë provimin e jurisprudencës të paraparë për të shtunën e të dielën.

Provimi që administrohet nga Ministria e Drejtësisë është shtyrë për datë të pacaktuar. Për këtë, ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka mbajtur përgjegjës sistemin e drejtësisë, që ka njoftuar reduktimin e punëve në pakënaqësi ndaj vendimit të Qeverisë për uljen e pagave të gjyqtarëve dhe prokurorëve.