Arbëri

Petkoviq: Afati vlen vetëm për formimin e Asociacionit

 

Drejtori i të ashtuquajturës zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, ka thënë se në dialogun në mes të Kosovës dhe Serbisë, nuk ka caktim afatesh për të arritur marrëveshje përfundimtare. Në një deklaratë për media të shtunën, kryenegociatori serb ka thënë se “i vetmi afat është për formimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe”.

“I vetmi afat që po troket është për formimin e Asociacionit të Komunave Serbe, për të cilin Prishtina është vonuar gati 10 vjet, dhe për këtë do të ishte mirë që Kurti të fokusohej në përmbushjen e atij obligimi dhe ta implementojë atë që është nënshkruar në Bruksel”, ka thënë Petkoviq.