Arbëri

Sindikatave u pëlqen kërkesa për rritje të pagave prej 30% me buxhetin e 2023-s

Foto: Ilustrim
 

Kuvendi i Kosovës të enjten, do të shqyrtojë në lexim të parë projektligjin për buxhet. Partitë opozitare, PDK-ja dhe AAK-ja kanë kritikuar përmbajtjen e këtij drafti, duke thënë se nuk reflekton kërkesat në ekonomi dhe nuk garanton krijimin e vendeve të reja të punës. Në PDK kanë thënë se në buxhet mungojnë projektet e mëdha që i kishte proklamuar partia në pushtet. Ndërsa, AAK-ja insiston nën rritje të pagave prej 30 për qind me buxhet deri në miratimin e ligjit të pagave. Propozimi është përkrahur nga sindikatat e sektorit publik

Një ditë para se të diskutohet në Kuvendin e Kosovës, dy partitë opozitare, PDK-ja dhe AAK-ja, të mërkurën, kanë kritikuar përmbajtjen e projektbuxhetit për vitin 2023.

Arben Mustafa, koordinator i Departamentit për Financa në Kabinetin për Qeverisje të Mirë në PDK, në një konferencë për media, ka thënë se ky projektbuxhet nuk i reflekton kërkesat e qytetarëve të Kosovës në ekonomi, krijim të vendeve të punës dhe ngritje të kualitetit të jetës.