Arbëri

Di Bella: Diaspora, kontribuuesi më i madh i aktivitetit ekonomik në Kosovë

 

Sektori bankar në Kosovë është vlerësuar ndër sektorët më të suksesshëm gjatë ceremonisë së shënimit të 20-vjetorit të themelimit të Shoqatës së Bankave. Shefi i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Garbiel di Bella, ka thënë me këtë rast se diaspora është kontribuuesi më i madh i aktivitetit ekonomik, derisa ka përmendur edhe ikjet e qytetarëve nga Kosova. Pjesëmarrësit e tjerë në ceremoni e kanë vlerësuar si stabil sektorin financiar

Diaspora është kualifikuar si kontribuuesi më i madh në aktivitetin dhe dinamikën e zhvillimit ekonomik në Kosovë nga shefi i Fondit Monetar Ndërkombëtar, Gabriel di Bella, gjatë një konference të organizuar të enjten nga Shoqata e Bankave të Kosovës, me rastin e 20-vjetorit të themelimit të saj.

Me këtë rast Di Bella e ka potencuar rëndësinë e diasporës për dinamizmin ekonomik kundruall dukurisë së ikjes së qytetarëve nga Kosova.