Arbëri

Eksportuesit kërkojnë përkrahje nga Qeveria, ankohen për certifikata e pengesa nga Serbia

Foto: Driton Paçarada/KOHA
 

Në edicionin e 22-të të panairit Agrokos, prodhuesit vendorë kanë shprehur ankesa për pengesa përkitazi me eksportimin e produkteve të tyre, tek kanë kërkuar përkrahje nga Qeveria. Ata janë ankuar për vonesa në lëshim të certifikatave të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), ashtu si edhe për vështirësi në kalimin e produkteve të tyre nëpërmjet Serbisë. Në AUV kanë thënë se janë ndërmarrë masa në këtë drejtim

Mbështetje më të madhe nga Qeveria kanë kërkuar të enjten pjesëmarrës të panairit të 22-të “Agrokos”, të cilët në tregun ndërkombëtar plasojnë produkte bimore dhe shtazore.

Mërgim Behrami, eksportues i petëve të gatshme dhe të picave të ngrira, ka thënë se për një vit e gjysmë fitimin e ka rritur në masë të madhe falë eksportit që e ka filluar së fundi. Megjithëkëtë, ai ka theksuar se kishte hasur në pengesë për plasimin e picave të ngrira, të cilat kanë përmbajtje shtazore.