Arbëri

Shqipëria merr me qira dy termocentrale lundruese

 

Termocentralet lundruese, që janë ankoruar në Gjirin e Vlorës, do të fillojnë të prodhojnë brenda muajit tetor 15 për qind të sasisë së energjisë vjetore që u duhet ekonomisë dhe familjeve në Shqipëri. Sipas ekspertëve, kostoja e qirasë është tri herë më e ulët se që do të kushtonte blerja e energjisë së njëjtë që prodhojnë këto dy termocentrale

Dy termocentrale lundruese, që janë ankoruar në Gjirin e Vlorës, në Detin Jon, do të fillojnë të prodhojnë brenda muajit tetor 15 për qind të sasisë së energjisë vjetore që u duhen ekonomisë dhe familjeve në Shqipëri.

Sipas ekspertëve vendës, energjia e prodhuar nga dy termocentralet lundruese, të marrë me qira për dy vjet nga kompania amerikane "Excelerate Energy”, do të ketë një kosto tri herë më të ulët sesa e njëjta energji të importohej.