Arbëri

Kuvendi pa kuorum: Sesioni i ri, zakoni i vjetër

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Mungesa e pjesëmarrjes në seancë dhe forume tjera të Kuvendit vazhdon ta pengojë vendimmarrjen në këtë institucion, sikurse edhe në sesionin paraprak. Seanca e nisur javën e shkuar nuk ka mundur të përmbyllej të enjten shkaku i mungesave të deputetëve, ndërkaq edhe në dy prej tri mbledhjeve të Kryesisë ka munguar kuorumi. Për ta ndërruar situatën, analistët thonë se duhet shqiptuar masa ndaj ligjvënësve të papërgjegjshëm.

Seanca e nisur të enjten e javës së shkuar ka dështuar të përfundojë këtë të premte në mungesë kuorumi. Në sallë ishin 60 nga 120 deputetët që i ka Kuvendi.

Mungesa e pjesëmarrjes në seancë dhe forume tjera të Kuvendit vazhdon ta pengojë vendimmarrjen në këtë institucion, sikurse edhe në sesionin paraprak.