Arbëri

Escobar e Lajçak: E ardhmja e Kosovës dhe Serbisë është në BE

 

I dërguari special i Shteteve të Bashkuara për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar dhe i dërguari special i Bashkimit Evropian për dialogun Prishtinë – Beograd, Miroslav Lajçak, kanë thënë se e ardhmja e Kosovës dhe Serbia është në BE, por pas normalizimit të marrëdhënieve.

Escobari ka thënë se duhet të largohet narrativa se Kosova është Serbi, pasi thotë se të dyja janë Evropë.