Arbëri

GAP: Kryetarët e komunave për gjashtë muaj realizuan vetëm 9 për qind të premtimeve

 

Instituti GAP ka publikuar shkallën e përmbushjes së premtimeve zgjedhore që kryetarët e komunave i kanë dhënë në fushatën në zgjedhjet e fundit lokale të mbajtura në tetor dhe nëntor të vitit të kaluar.

Sipas GAP gjatë gjashtë muajve të parë të mandatit katërvjeçarë të kryetarëve të komunave, apo në periudhën janar – qershor 2022, nga gjithsej 1816 premtime të që janë evidentuar, janë realizuar plotësisht vetëm 167 prej tyre apo 9 për qind. Gjysmë të përmbushura janë 113 premtime apo 6 për qind e 392 premtime kanë filluar apo 22 për qind. 1144 premtime nuk kanë nisur fare, apo 3 për qind.