Arbëri

Nxënësit edhe të hënën larg shkollave, greva vlerësohet se do të “ngufasë” sistemin arsimor

 

Nxënësit edhe këtë javë nuk do të ulen në bankat shkollore. Sindikalistët kanë thënë se greva e përgjithshme e punëtorëve të sektorit publik do të vazhdojë, pasi ekzekutivi nuk ka reflektuar karshi kërkesave të tyre. E, thirrje për ndërprerje të grevës pati të dielën nga ministria e Arsimit dhe nga kryetarët e katër komunave që udhëhiqen nga Lëvizja Vetëvendosje. Ndërkaq, njohësit e arsimit thonë se greva do të ndikojë në ngufatjen e sistemit arsimor

Edhe këtë të hënë nxënësit nuk do të ulen në bankat shkollore. Sipas Sindikatës së Bashkuar, greva e përgjithshme do të vazhdojë edhe këtë javë.

Një ditë pas ndërmjetësimit të Presidencës për të gjetur një zgjidhje, kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, ka thënë se ekzekutivi nuk ka tentuar që t’i takojë.