Arbëri

Zhan Mitrev hetohet për veprën penale “mashtrim”, rrezikon 10 vjet burg

 

Mitrevi, pronar i spitalit privat të kardiologjisë “Zhan Mitrev” në Shkup, sipas njoftimit nga Prokuroria Publike në Maqedoninë e Veriut, gjatë periudhës kohore nga prilli i vitit 2020 deri në vitin 2022, me qëllim të përfitimit të mjeteve financiare, i ka mashtruar pacientët, të cilët ishin duke u trajtuar për COVID-19 me metodën e hemofiltrimit. Në rast se zyrtarizohet akuza dhe ai shpallet fajtor, në bazë të dispozitave të Kodit Penal, Mitrevi mund të dënohet deri me 10 vjet burg

(REL) – Prokuroria Themelore Publike në Shkup ka njoftuar të premten se ka marrë vendimin për nisjen e hetimeve kundër Zhan Mitrevit, pronarit të Spitalit privat të kardiologjisë, nën dyshimin se ka kryer vepër penale të mashtrimit, sipas neni 247, paragrafi 4 në lidhje me paragrafin 1, të Kodit Penal të Maqedonisë së Veriut, ka raportuar Radio Evropa e Lirë.

I dyshuari, sipas njoftimit nga Prokuroria Publike, në periudhën nga prilli i vitit 2020 deri në vitin 2022, Mitrevi me qëllim të përfitimit të mjeteve financiare i ka mashtruar pacientët, të cilët ishin duke u trajtuar për COVID-19 me metodën e hemofiltrimit.