Arbëri

Kosova e treta në Ballkan për apartamentet më të shtrenjta

 

Vetëm Kroacia dhe Serbia kanë çmime më të larta të apartamenteve të reja se Kosova ndër shtatë shtete në Ballkan.

Sipas një grafikoni të “Radios Evropa e Lirë” bazuar në Agjencitë për Statistika dhe raportimet e mediave, një metër katror në ndërtesat e reja në Kosovë kushton mesatarisht 1300 euro. Vitin e kaluar, një metër katror në ndërtesat e reja në Kosovë kushtonte 1070 euro mesatarisht. Pra çmimet e banesave të reja janë rritur për 22 për qind nga viti në vit.