Arbëri

Opozita kërkon që shërbimi arkivor të rikthehet në kuadër të Zyrës së Kryeministrit

 

Opozita nuk është pajtuar që Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës të qëndrojë në kuadër të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ashtu siç është e përcaktuar në Projektligjin për Arkivat.

Në mbledhjen e komisionit për Arsim të enjten, deputeti nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Ardian Kastrati, ka thënë se Arkivat duhet të rikthehen në kuadër të Zyrës së kryeministrit.