Arbëri

Xhezairi: Maqedonia nuk mund t’u ikë ndryshimeve kushtetuese

 

Gazetari nga Shkupi, Seladin Xhezairi, deklaroi se Maqedonia nuk mund t’u ikë ndryshimeve kushtetuese dhe futjes së elementit bullgar në të. Ai tha në emisionin “60 Minuta” në KTV, të mërkurën, se në ditën e katërt të protestave, pati dhunë, me ç’rast 47 policë u lënduan, dy prej tyre më rëndë. Sipas Xhezairit, tejkalimi i krizës së shkaktuar nga vetoja bullgare, mund të arrihet me ndryshime kushtetuese.

“Mollë sherri në këtë janë partitë opozitare. Nga kjo bëhet sikur opozita pretendon asimilimin e popullit maqedonas. Këto pretendime janë hedhur poshtë nga institucionet e shtetit. Në vijën Shkup-Sofje, nuk është se ka kontakte intensive, sepse në Bullgari nuk dihet nëse do të krijohet qeveria, ose vendi do të shkojë në zgjedhje të parakohshme”, deklaroi Xhezairi.