Arbëri

Analistët: Presioni ndërkombëtar e rrit mundësinë për marrëveshje përfundimtare me Serbinë

Foto ilustrim
 

Vizitat e liderëve ndërkombëtarë në vend po konsiderohen nga njohësit e çështjeve politike si pozitive për Kosovën, ndërsa thonë se Qeveria e Kosovës duhet të kthehet në dialog dhe të fillojë zbatimin e marrëveshjeve të arritura në Bruksel, në mënyrë që të arrihet një marrëveshje përfundimtare me Serbinë.

Sa i përket temës së dialogut, Asociacionit të Komunave dhe Manastirit të Deçanit, Arbnor Sadiku e Arton Demhasaj sugjerojnë se duhet të dëgjohen këshillat e ndërkombëtarëve dhe se asnjë qeveri nuk do të ketë zgjidhje tjetër përveç zbatimit të këtyre marrëveshjeve.