Arbëri

Bllokada e “Gjykatës së Tenderëve” për 15 muaj, pasojat vitin që vjen

 

Pas 15 muajsh bllokadë, qindra ankesa janë grumbulluar në Organin Shqyrtues të Prokurimit. Sipas analizave të “Iniciativës për Progres”, si pasojë e mosfunksionimit të Bordit të OSHP-së projektet dhe aktivitetet e bllokuara kapin një vlerë prej afërsisht 400 milionë eurosh e pasojat do t’i ndiejnë qytetarët tek vitin që vjen. Kjo organizatë e ka theksuar rëndësinë e zhbllokimit të këtij institucioni, por njëkohësisht përveç vonesës ka kritikuar Qeverinë edhe për procesin e rekrutimit

Se është rreth 400 milionë euro vlera e projekteve të bllokuara në Organin Shqyrtues të Prokurimit si pasojë e mosfunksionimit të këtij institucioni prej 31 marsit të vitit të kaluar, është vetëm njëri fakt. Pasojat e kësaj do të ndihen vitin që vjen.

Kësisoj e ka vlerësuar dëmin e bllokadës organizata “Iniciativa për Progres”.