Arbëri

Shoqëria civile kërkon konsensus politik për vettingun: I pjesshëm, por të fillojë

 

Komisioni i Venecias ka rekomanduar vetting të pjesshëm për sistemin e drejtësisë, duke mos mbështetur vettingun e tërësishëm, ashtu siç kishte premtuar Qeveria e Kosovës. Shoqëria civile thotë se është më mirë të fillohet me këtë proces në këtë formë se sa të mos ketë fare. Gjithsesi, sërish kërkohen ndryshimet kushtetuese për çka njohësit kërkojnë konsensus politik.

Jeton Hasani, nga Instituti i Kosovës për Drejtësi, thotë se “Venecia” ka përkrahur një vetting të pjesshëm dhe jo të përgjithshëm në sistem të drejtësisë pasi kanë vlerësuar se niveli i korrupsionit në këtë sektor nuk është i madh.