Arbëri

Shqipëria s’garanton që çmimet për turistët s’do të rriten

Radhime, Turizmi
Radhimë, Foto: Alban Bujari/KOHA
 

Me qëllim të promovimit të turizmit, në Prishtinë është mbajtur konferenca “Turizmi i përbashkët Kosovë – Shqipëri”. Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, dhe ministrja e Turizmit dhe Mjedisit e Shqipërisë, Mirela Kumbaro, kanë thënë se po synojnë që përveç zhvillimit të turizmit, ta zhvillojnë edhe ekonominë. Por, Kumbaro nuk ka dhënë garanci se vendi i saj s’do t’i rrisë çmimet për turistët.

Kanë rënë dakord që promovimin e turizmit për Kosovën e Shqipërinë ta bëjnë në platforma të përbashkëta. Në këtë mënyrë, ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, dhe ministrja e Turizmit dhe Mjedisit e Shqipërisë, Mirela Kumbaro, po synojnë që përveç zhvillimit të turizmit ta zhvillojnë edhe ekonominë e të dyja vendeve.

Por pas konferencës “Turizmi i përbashkët Kosovë – Shqipëri”, të mbajtur në Prishtinë, Kumbaro nuk ka dhënë garanci se vendi i saj s’do t’i rrisë çmimet për turistët.