Arbëri

Tenderi për blerjen e veturave në MPJD (2): Pazari u bë në Ambasadën e Kosovës në Zagreb

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Pas marrëveshjes me operatorin kroat, më 21 dhjetor 2021 ekzekutohet urdhri i blerjes nga menaxherja e prokurimit, Shefkinaze Vllasaliu. Totali i shumës së shkruar me kompjuter në dokument është 160 mijë euro, por në dorëshkrim është shuma tjetër prej 157 mijë e 279 eurosh, e cila duhet paguar nga totali i vënë prej 300 mijë eurosh. Në MPJD nuk kanë treguar se sa është shuma e saktë që kjo ministri deri më tash i ka paguar operatorit kroat dhe nëse do të merren edhe pesë vetura të tjera

Pazari për blerjen e veturave nëpërmjet një procesi ekspres të tenderimit nga ana e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës ishte bërë në Ambasadën e Kosovës në Kroaci, konfirmohet nga procesverbali i zyrtarëve të Komisionit, të cilët ishin caktuar nga ministria për blerjen e veturave.

Në ditën e parë, Komisioni ka treguar se si ka bërë hapjen e ofertave të pranuara nga Ambasada, në kompaninë “Porsche-Kroacia”, për realizimin e takimit dhe negocimit.