Arbëri

Kurti: Kosova të bëhet pjesë e programit “Partneriteti për Paqe”

 

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në World Affairs Forum ka kërkuar që Kosova të bëhet pjesë e Programit “Partneriteti për paqe” të NATO-s.

Stabiliteti institucional dhe qeverisja demokratike në Kosovë u theksuan nga Kurti në fjalën e tij. Ai veçoi renditjen e Kosovës në vendin e parë sa i përket sundimit të ligjit në Ballkan sipas World Justice Project, ngritjen për 17 vende sa i përket luftës kundër korrupsionit sipas Transparency International dhe ngritjen për 17 vende më lart sa i përket lirisë së mediave sipas Reporterëve pa Kufij.