Arbëri

Publikohen pamjet e projektit për portin e ri të Durrësit dhe lidhjes me Prishtinën

Publikohen pamjet e projektit për portin e ri të Durrësit dhe lidhjes me Prishtinën
 

Projekti për portin e ri të Durrësit u prezantua gjatë një takimi të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, të shtunën në zyrën e tij me projektuesit holandezë të kësaj vepre.

Projekti i ri parasheh që Porti i Durrësit të ketë një zgjatim deri në Prishtinë me një port të ashtuquajtur të thatë, që shërben si një terminal intermodal të brendshëm në këtë rast i lidhur drejtpërdrejt me Durrësin.