Arbëri

Pas protestës së sektorit publik, Demi tregon pabarazitë me të cilat përballet sektori privat

 

Analisti politik në Institutin GAP, Agron Demi, nëpërmjet një grafike të publikuar në Facebook, ka nxjerrë në pah pabarazitë mes kushteve të punëtorëve në sektorin publik dhe atij privat.

Përderisa të premten sindikatat e punëtorëve të sektorit publik protestuan në shesh duke kërkuar nga 100 euro shtesa çdo muaj deri në miratimin e ligjit për paga, ata në sektorin privat kanë paga përgjysmë më të ulëta, sipas Demit.