Arbëri

Presidentja Osmani kritikohet për mungesë transparence

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Ka më shumë se një vit prej se është vënë në krye të shtetit, por gjithsej dy konferenca shtypi i ka mbajtur si e vetme presidentja Vjosa Osmani. Ajo është kritikuar nga gazetarët për mungesë paraqitjesh publike e për moslejim të shtrimit të pyetjeve gjatë pjesëmarrjes që ka në aktivitete, e po kështu është kritikuar edhe për pyetjet që mbeten pa përgjigje, kur adresohen në Presidencë. Njohës të marrëdhënieve me publikun thonë se komunikimi jo i duhur me mediat e gazetarët i dëmton vetë politikanët. Ndërkaq, në zyrën e presidentes Osmani thonë se ajo është transparente dhe se do të vazhdojë të mbajë konferenca për media, të deklarohet për media apo t’i adresohet publikut, varësisht nga zhvillimet në vend

Kufizimi i numrit të pyetjeve, paraqitjet e rralla në konferenca si e vetme, mungesa e përgjigjeve në pyetjet që i shtrohen, janë disa nga ankesat që kanë gazetarët ndaj presidentes Vjosa Osmani.

Liridon Llozani ka tre vjet që ushtron profesionin e gazetarit. Ai thotë se konferencat e ngjarjet ku merr pjesë kryetarja e shtetit janë të vetmet mundësi për të tentuar që të sigurojnë përgjigje për disa nga çështjet që i trajtojnë, por një gjë e tillë jo gjithherë u mundësohet.