Arbëri

Dry shkollave e mësimdhënësit në rrugë

 

BSPK-ja ka protestuar me kërkesën që Qeveria ta hartojë dhe ta miratojë sa më shpejt Ligjin e Pagave. Për pjesëmarrje në këtë protestë, SBASHK-u ftoi mësimdhënësit ta bojkotojnë punën. Për pasojë, shumicës së shkollave iu vu dryni të premten. Ky veprim mori kritika edhe nga mësimdhënësit, disa nga të cilët nuk e përfillen thirrjen e SBASHK-ut, për të cilën thanë të jetë e motivuar politikisht

E vetme nga i gjithë personeli i shkollës fillore “Dardania” në Prishtinë, mësimdhënësja Elena Stublla mbajti mësimin duke refuzuar që t’i bashkohej protestës së Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK).

E premtja në të gjithë Kosovën nuk ishte ditë mësimi për nxënësit, meqë mësuesit vendosën që përparësi t’u japin nevojave të tyre. Ata me një vendim të Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) bojkotuan mësimdhënien për t’u bërë pjesë e një proteste, që në thelb kërkesë nuk e kishte rritjen e cilësisë në arsim, por atë të pagës.