Arbëri

Kosova e kënaqur që u përmend në Këshillin Ministror të KiE-së

 

Edhe pse Kosova s’ka qenë fare në rend dite në mbledhjen vjetore të Këshillit Ministror të Këshillit të Evropës, Ministria e Punëve të Jashtme është shprehur e kënaqur që aplikimi i Kosovës është përmendur si çështje.

Kosova aplikoi më 12 maj për anëtarësim në KiE. Sipas ministres Donika Gërvalla, dorëzimi i kërkesës për pranim ka qenë rezultat i koordinimit dhe bisedave mes institucioneve dhe me partnerët e aleatët ndërkombëtarë.