Arbëri

Riintegrimi i vështirë i të radikalizuarve

 

Një proces i riintegrimit të personave të përfshirë në luftërat e huaja do të mund të bëhej, thonë njohës të rrethanave të sigurisë dhe të rikthyerit nga vatrat e luftës “përmes një amnistie të monitoruar për të gjithë pjesëmarrësit e luftërave të huaja në periudhën ndërmjet 2011 dhe 2014”.

Ky proces, thonë ata, duhet të përfshijë njerëz që “nuk e kanë ditur as vetë se çka është duke ndodhur në Siri”.