Arbëri

QUINT-i i kërkon Qeverisë t’ia kalojë pronësinë e tokave Manastirit të Deçanit

Foto: KOHA
 

Shefave e misioneve të shteteve të QUINT-it në Kosovë, Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, sërish i kanë kërkuar Qeverisë së Kosovës që të zbatojë vendimin e Gjykatës Kushtetuese për t’ia kaluar në pronësi disa hektarë tokë Manastirit të Deçanit.

Në një komunikatë të përbashkët të premten, thuhet se zbatimi i ligjit dhe respektimi i pavarësisë së gjyqësorit janë obligime të të gjitha qeverive të zgjedhura në mënyrë demokratike.