Arbëri

Në Han të Elezit thonë se Qeveria ua mori pronën e fituar me gjyq

Pronat Han të Elezit - AKP

Një çerdhe që është e vetmja në Komunën e Hanit të Elezit ka kohë që është ndërtuar dhe ka hapur dyert për fëmijët. Por, prona në të cilën ajo ndodhet, nga Qeveria e Kosovës është vendosur që të kthehet nën administrim të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP).

 

Me një vendim të Qeverisë Kurti, shtatë komunave u janë marrë prona që i kishin në shfrytëzim, për t’i kaluar në administrim të AKP-së. Por, në Han të Elezit thonë se gabimisht Qeveria i ka përfshirë edhe pronat e kësaj komune. Zyrtarë komunalë argumentuan se prona, ku janë bërë disa investime, nuk ishte e AKP-së dhe se ajo ishte fituar në një kontest gjyqësor qysh në vitin 2016

Një çerdhe që është e vetmja në Komunën e Hanit të Elezit ka kohë që është ndërtuar dhe ka hapur dyert për fëmijët. Por, prona në të cilën ajo ndodhet, nga Qeveria e Kosovës është vendosur që të kthehet nën administrim të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP).

Të njëjtin fat e kanë edhe disa prona të tjera që Komunës së Hanit të Elezit i ishin dhënë për shfrytëzim në vitin 2018, me një vendim të Qeverisë gjatë kohës sa ajo drejtohej nga Ramush Haradinaj.