Arbëri

22 të vdekur në aksidente trafiku në tre muajt e parë të 2022-s

 

Vetëm gjatë 24 orëve të fundit në vend, sipas të dhënave nga Policia e Kosovës, janë regjistruar 20 aksidente trafiku me të lënduar dhe 29 me dëme materiale. E në javën e parë të këtij muaji, tre persona kanë vdekur si pasojë e lëndimeve të marra në aksident. Siguria në rrugë po vlerësohet shqetësuese nga eksperti i komunikacionit, Nol Dedaj, i cili thotë se mungojnë institucione të cilat kryejnë analiza dhe hulumtime mbi shkaqet e aksidenteve. Në Polici ngulmojnë në respektim të rregullave në komunikacion.

Njëzet aksidente trafiku, policia i ka regjistruar në 24 orët e fundit, e në tre muajt e parë të vitit, kjo shifër shkon në 4 mijë e 528.

Derisa 1 mijë e 583 veta kanë pësuar lëndime trupore në këta tre muaj, 22 kanë përfunduar me fatalitet.