Arbëri

AIP inspektoi 16 biznese, shumica vëzhguan me kamera në kundërshtim me ligjin

AIP inspektoi 16 biznese, shumica vëzhguan me kamera në kundërshtim me ligjin
 

Agjencia për Informim dhe Privatësi (AIP) ka bërë të ditur se gjatë inspektimit në 16 biznese lidhur me ligjshmërinë e përpunimit të të dhënave personale përmes sistemit të vëzhgimit me kamerë ka konstatuar se shumica e tyre kanë bërë vëzhgimin në kundërshtim me Ligjin për Mbrojtjen e të Dhënave Personale.

AIP-i ka njoftuar se lidhur me këtë ka nxjerrë ndalimin e përkohshëm të përpunimit të të dhënave personale përmes vëzhgimit me kamerë, dhe ka urdhëruar shkatërrimin e të dhënave të grumbulluara përmes këtij sistemi.