Arbëri

Kosova ka betonuar rreshtimin e saj krah vlerave perëndimore

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Mbështetja për Ukrainën pas agresionit të Rusisë është manifestuar edhe nëpërmjet një marshi protestues në kryeqytet, i cili u organizua të hënën nga përfaqësues të shoqërisë civile. Ndryshe prej vendeve të rajonit, Kosova iu bashkua në plotni Perëndimit duke dënuar agresionin rus edhe me vendosjen e sanksioneve

Kosova ka përcaktuar pozicionin e saj me vlerat perëndimore në mbështetje të Ukrainës pas agresionit të Rusisë. Pas masave të Qeverisë dhe Rezolutës së Kuvendit, kjo u manifestua edhe nëpërmjet një marshi të solidaritetit me popullin ukrainas.

“Qëndro e fortë Ukrainë”, “Paqe për Ukrainën”, “Bashkëndiejmë me gratë e Ukrainës”- kanë qenë disa prej pankartave me të cilat qytetarët marshuan të hënën në kryeqytet.