Arbëri

Weller: Të paarsyeshme reagimet për restaurimin e Shtëpisë së Xhafer Devës

 

Ekspertja ndërkombëtare e trashëgimisë kulturore, Nora Weller, ka thënë se nuk ka pasur asnjë arsye që restaurimi i Shtëpisë së Xhafer Devës të ndërpritet. Ajo ka thënë se në Kosovë gjithmonë përzihet politika në çështjet e thjeshta. Thirri që restaurimi të vazhdojë dhe të përfundojë.

“Në Kosovë është bërë gati e zakonshme çështjet e trashëgimisë kulturore që janë të thjeshta dhe nuk kanë të bëjnë me politikat ndërkombëtare, ngatërrohen mes vete”.