Arbëri

“Padia e gjykatësve që përdorën gjuhë seksiste, pa bazë juridike”

 

Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Organizata QIKA janë dy palë të paditura nga dy gjykatës të Gjykatës Themelore të Gjilanit pasi të njëjtit janë kritikuar për një gjuhë seksiste në një aktgjykim të tyre ndaj një rasti që kishte të bënte me veprën penale ‘dhunim”, gjë që ka nxitur edhe protesta.

Të ftuar në 60 Minuta të KTV-së, Ylli Zekaj nga IKD-ja dhe Leonita Molliqaj nga Organizata QIKA, janë deklaruar rreth kësaj padie Slap, për të cilën thonë se është padi pa asnjë bazë juridike.