Arbëri

Heta: Fermerët në Kosovë kanë përdorur antibiotik për rritje të prodhimtarisë

 

Në Kosovë ka pasur raste kur fermerët kanë përdorur antibiotik për ushqimin e kafshëve, përmes të cilëve, ata kanë stimuluar prodhimin e produkteve të caktuara, ka thënë Sadik Heta, drejtor për Shëndetin e Kafshëve në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë së Kosovës (AUVK).

Në “60 Minuta” të KTV-së, Heta ka thënë se meqë janë shtuar kontrollet e AUVK-së, përqindja e antibiotikëve të përdorur për këto qëllime ka rënë shumë.