Arbëri

Miratohet Projektligji që i hap rrugë Agjencisë së Akreditimit për kthim në ENQA dhe EQAR

 

Komisioni parlamentar për arsim ka miratuar sot Projektligjin për Agjencinë e Akreditimit për t’i hapur rrugë Kosovës që të aplikojë për rikthim në Asociacionin Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) dhe regjistrimin në Regjistrin Evropian për Rritjen e Cilësisë në Arsimin e Lartë (EQAR).

Kosova ishte përjashtuar nga këto dy organizata më 2019 si pasojë e ndërhyrjeve politike në Këshillin Shtetëror të Cilësisë.