Arbëri

Personave me aftësi të kufizuara përballen me vështirësi, presin mbështetje

 

Personat me aftësi të kufizuara në vend po përballen me paragjykime, përjashtim nga korniza ligjore dhe shkelje të të drejtave të njeriut. Organizatat që merren me trajtimin e këtyre personave kanë paraqitur vështirësitë financiare duke u shprehur të zhgënjyer me institucionet në vend. Edhe vet Avokati i Popullit, Naim Qelaj, ka deklaruar se vështirësia në lëvizjen e këtyre personave paraqet diskriminim. Ky i fundit gjatë se enjtes ka vizituar shoqatën e paraplegjikëve dhe paralizës së fëmijëve të Kosovë-Handikos.

Faruk Kukaj, për herë të parë para katër vitesh kishte paditur një institucion për diskriminim në qasjen infrastrukture. Ai tregon se që nga fëmijëria është përdorues i karrocës, por që gjithmonë ka hasur në vështirësi dhe rrezik gjatë lëvizjes në rrugë.