Arbëri

Masakra e Reçakut – homazhe për viktimat, në pritje të drejtësisë

 

Të përvitshme janë homazhet për viktimat e masakrës së Reçakut, njashtu siç janë edhe kërkesat për drejtësi e akuzat ndaj Serbisë, e cila ende vazhdon të mohojë krimet si në këtë ngjarje, ku më 15 janar 1999 u vranë 45 civilë shqiptarë, përfshirë gra e fëmijë. Pos liderëve të Kosovës, të shtunën edhe përfaqësues diplomatikë kanë bërë thirrje që kjo ngjarje të mos harrohet kurrë

Për çdo vit Zylfie Mujota, e mbijetuar e masakrës së Reçakut, viziton varret e familjarëve të saj. Plagët i ka të freskëta e kujtimet e ditës së 15 janarit 1999 i përjeton sikur të kishin ndodhur sot.

“Kemi qëndruar gjithë ditën aty në ngjarje me të plagosur e me të vrarë. Kam babanë, xhaxhain, vjehrrin, kunatën (të vrarë), burrin e plagosur dhe sot ma kujton si atë ditë që ka ndodhur masakra e Reçakut”, ka thënë Mujota, njëra nga qindra qytetarët anekënd Kosovës që të shtunën kanë bërë homazhe në kompleksin memorial “Masakra e Reçakut” në 23-vjetorin e ngjarjes makabre ndaj shqiptarëve të Kosovës, ku u vranë 45 civilë, përfshirë këtu gra e fëmijë.