Arbëri

Shërbimi Korrektues mbështet marrëveshjen me Danimarkën: Përfitojmë financiarisht

 

Shërbimi Korrektues i Kosovës po e përkrah marrëveshjen mes Kosovës dhe Danimarkës për transferimin e 300 të burgosurve nga shteti danez në Qendrën e Paraburgimit në Gjilan.

Megjithatë, kjo marrëveshje është kundërshtuar nga organizatat që monitorojnë qendrat e paraburgimit dhe nga Avokati i Popullit. Arsyetimi i këtyre të fundit është që Shërbimi Korrektues në Kosovë nuk ka kapacitete të mjaftueshme dhe transferimi i 300 të burgosurve do të sjellë probleme të shumta.