Arbëri

MD-ja do t’i kërkojë raport OAK-së rreth bojkotit ndaj Gjykatës së Pejës

Raport rreth situatës së krijuar midis Odës së Avokatëve dhe trupit gjykues në Gjykatën e Pejës për rastin e vrasjes së Agonis Tetajt do të kërkojë Ministria e Drejtësisë nga Oda.

 

Teksa kanë mbetur edhe pak javë deri në seancën e radhës për vrasjen e Agonis Tetajt, shoqëria civile ka kërkuar që konflikti midis Odës së Avokatëve dhe Gjykatës së Pejës të zgjidhet. Ndërkaq Ministria e Drejtësisë do të kërkojë raport nga kjo odë lidhur me situatën e krijuar rreth rastit

Raport rreth situatës së krijuar midis Odës së Avokatëve dhe trupit gjykues në Gjykatën e Pejës për rastin e vrasjes së Agonis Tetajt do të kërkojë Ministria e Drejtësisë nga Oda.

Në një përgjigje me shkrim, kjo ministri e ka quajtur situatën si të paprecedent, teksa ka bërë të ditur se do t’i drejtohet Odës me kërkesën për raport dhe se në bazë të tij do të veprojnë tutje.