Arbëri

Me strehimore të qenve, dyshja e Kosovës e tejkalon ndarjen etnike

Foto: AFP
 

Të bashkuar në dashurinë e tyre për qentë, një shqiptar e një serb janë bërë bashkë në Kosovë për të drejtuar një strehimore për qentë e braktisur, në një rast të rrallë të bashkëpunimit në një shtet ende thellësisht të ndarë, përgjatë vijave etnike më tepër se dy dekada pas luftës shkatërruese

Mosbesimi ende i nënshtron marrëdhëniet mes komunitetit shqiptar dhe serb, pa një gjuhë të përbashkët dhe me tensione etnike, që asnjëherë nuk janë larg sipërfaqes.

Por mosbesimi i vazhdueshëm ka bërë pak për të ndarë Mentorën Hoxhën (55), themelues shqiptar i strehimores së qenve në Prishtinë dhe Slavisha Stojanoviqin, homologun e tij 57-vjeçar.