Arbëri

Sejdiu: Rreth 300-400 mjekë ikin çdo vit

 

Kryetari i Odës së Mjekëve të Kosovës, Pleurat Sejdiu, ka deklaruar se gati çdo vjet rreth 300-400 mjekë ikin nga sistemi publik i shëndetësisë.

Sipas tij, gjatë 2021-s jashtë vendit janë larguar 140 mjekë, 86 kanë dalë në pension dhe rreth 40 kanë shkuar për të punuar nga sektori publik në atë privat.