Arbëri

SBASHK-u paralajmëron grevë, MASHTI kërkon durim

Foto: Driton Paçarada / Koha Ditore
 

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ka paralajmëruar protesta e grevë të mësimdhënësve nëse Qeveria nuk reflekton në miratimin e Ligjit të Pagave dhe implementimin në tërësi të Kontratës Kolektive. Për këto paralajmërime Ministria e Arsimit i ka kërkuar durim kësaj sindikate pasi deri në fund të vitit mund të ketë lëvizje për Ligjin e Pagave

Protesta e greva ka paralajmëruar sërish Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës. Në shenjë pakënaqësie për mosmiratimin e Ligjit të Pagave dhe për mosimplementimin në tërësi të Kontratës Kolektive kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jashari, tha se më 4 dhjetor do të mbajnë një protestë. Nëse Qeveria nuk reflekton, ata kanë paralajmëruar për një protestë tjetër më 18 dhjetor e më pas fillimin e grevës së mësimdhënësve. Grevën e paralajmëruar SBASHK-u e ka në plan ta nisë në fillim të periudhës së dytë të këtij viti shkollor. Për orët që do t’i humbasin potencialisht në grevë, Jashari tha se nuk do t’i zëvendësojnë.

“Ta fillojmë grevën në mënyrë të përshkallëzuar sikurse edhe viteve të tjera, me shpresë që do të bëhet më e mira dhe nuk do të kemi nevojë të shkojmë në grevën sikur ishte ajo trijavorja. Uroj që Qeveria e Kosovës të reflektojë dhe të mos kemi nevojë as për 4 dhjetorin...Le ta dijë Qeveria se po na solli në të njëjtën pozitë atëherë dihet se orët e humbura në grevë nuk do të zëvendësohen qoftë njëorëshe, qoftë njëditëshe, qoftë edhe greva javore. Pra, orët nuk do të zëvendësohen”, ka thënë Jashari.