Arbëri

Ambalazhuesit raportojnë për ujin e shpenzuar, 35 për qind e tyre sfidojnë shtetin

Rreth 35 për qind e kompanive ambalazhuesve vazhdojnë ta sfidojnë shtetin, duke mos raportuar për ujin e shpenzuar. Por Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës ka paralajmëruar masa ligjore ndaj tyre

Kompanitë ambalazhuese të ujit kanë filluar që të raportojnë në Ministri të Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës për ujin e shpenzuar. Por 35 për qind e tyre vazhdojnë të mos e bëjnë këtë. Ministria ende nuk e di borxhin e saktë të këtyre kompanive, ndërsa vetëm gjatë këtij viti ka grumbulluar afro 1.5 milionë euro të hyra nga pagesa e ujit

 

Kompanitë ambalazhuese të ujit kanë filluar që të raportojnë në Ministri të Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës për ujin e shpenzuar. Por 35 për qind e tyre vazhdojnë të mos e bëjnë këtë. Ministria ende nuk e di borxhin e saktë të këtyre kompanive, ndërsa vetëm gjatë këtij viti ka grumbulluar afro 1.5 milionë euro të hyra nga pagesa e ujit

Rreth 35 për qind e kompanive ambalazhuesve vazhdojnë ta sfidojnë shtetin duke mos raportuar për ujin e shpenzuar. Por Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës ka paralajmëruar masa ligjore ndaj tyre.

Kjo ministri ka bërë të ditur se 65 për qind e kompanive të tjera tashmë kanë raportuar për ujin e shpenzuar pas dërgimit të njoftimeve nga Ministria, duke bërë që edhe pagesa ujore të rritet për 120 për qind, krahasuar me vitin e kaluar.